Takuueläke 2

Lisäystä nyt eiliseen tekstiin, tuo asumistukivähennyshän on normaalia kun tulot nousevat, eli reagoin siihen liian voimakkaasti. Ei vähennys ole samaa luokkaa kuin tulojen korotus (niin Urpilainen ehkä on antanut ymmärtää…). Edelleen olen sitä mieltä, että paperien pyöritys tulee lisääntymään, mutta onhan tällä työllistävä vaikutuskin, kun Kela palkkaa kevääksi lisäväkeä jotta kaikki hakemukset saadaan käsiteltyä. Toivottavasti saadaan varmistettua, että kaikki ne joille lisällä olisi tarvetta, osaavat hakea takuueläkettä. Laittaako Kela vielä muistusta ennen 9/2011 kaikille niille joille on kaavakkeen ja ohjeet kotiin lähettänyt? Kunhan vastuuta ei kaadeta kuntien toimijoille tai jo ikääntyneille omaishoitajille. Itse kannatan jokaisen vastuuta toiminnastaan ja kaikkien pitää tehdä jotain etuuksien saamiseksi (voidaan avata keskustelua muista sosiaalietuuksista…), mutta tässä on kuitenkin paljon niitä ihmisiä, joilla ei ehkä ole jaksamista tai osaamista.
Lisäinfoa esim. http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1490835.
Olen luvannut nyt selvittää lisää itselleni tämän asian tiimoilta ja lupaankin näin tehdä. Kyseinen kirjoitus oli voimakas reaktio ess.n eiliseen kirjoittamiseen ja siihen kuinka paljon tietoa ne antavat tai mihin suuntaan ohjaavat lukijoiden mielipidettä.
Jos ihminen ei itse jaksa/osaa/jne… etsiä lisätietoa sanomalehden artikkeliin, ohjataan näin helposti ajatuksia väärään suuntaan. Tässäkin jutussa annettiin ymmärtää etuuden olevan täysin turha. Näinhän ei ole, kyllä 100€ kuukausittainen korotus tuntuu pienen elääkkeen saajalla. Pitäisi lähteä kuuluttamaan median vastuuta ja muistuttaa jokaisen yksilön suodattimesta. Itsekin ärtyneenä menin vanhaan vipuun, eli muistutus myös minulle, että ei kaikki painettu sana todellakaan ole totuus sellaisenaan.

Jätä kommentti

css.php